Развалихме магията! 50 години по-късно България победи Швеция

България сложи край на черната си серия срещу безспорно един от най-неудобните си съперници. Точно 50 години след последната си победа националният ни отбор по футбол успя да победи Швеция в мач от квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.

Воденият от Петър Хубчев тим се наложи с 3:2 и зарадва 10-те хиляди зрители, които бяха избрали да бъдат на Националния стадион „Васил Левски“.

Отборът ни показа характер и въпреки че скандинавците на два пъти успяваха да изравнят, то „лъвовете“ всеки пъти излизаха напред.

Националите ни поведоха в резултата още в 12-та минута с гол на Станислав Манолев, като това бе и първото попадение срещу шведите от 24 години насам, като тогава дори и златното поколение, стигнало до бронзовите медали в САЩ, също стигна само до 1:1 срещу Швеция.

Гостите бързо получиха шанс да изравнят, като в 15-та минута получиха дузпа. Вратарят Пламен Илиев обаче показа страхотна реакция и отрази удара на Емил Форсберг.

Шведите все пак изравниха чрез Микаел Лустиг в 29-та минута, но само 4 минути по-късно Георги Костадинов отново даде аванс на българския отбор за 2:1.

Двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 2:2, след като минута преди почивката Маркус Берг отново изравни.

В заключителните минути на срещата нашият отбор изчака момента си и след грешка в центъра на футболист на Швеция, Ивайло Чочев отне топката, комбинира с Ивелин Попов, който върна към Чочев и халфът с премерен удар вкара за победното 3:2.

Така България излезе на 3-то място в група А с актив от 12 точки – 2 повече от Холандия. Именно Холандия ще бъде съперник на отбора ни след 3 дни, като мачът е в Амстердам на 3 септември. Тази вечер холандците си тръгнаха разгромени от Париж, като Франция ги разгроми с 4:0. „Петлите“ вече са еднолични лидери в групата с 16 точки, а Швеция е на 2-ро място с 13.

В последния мач от тази вечер в групата ни Люксембург победи с 1:0 Беларус.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.