Колата, с която вероятно е отвлечен Адриан, е открита опожарена

Автомобилът, с който се предполага, че е отвлечен 25-годишният син на собственика на „Софавто“, е открит опожарен в близост до Герман, потвърди в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ министърът на вътрешните работи Валентин Радев. По първоначална информация става въпрос за автомобил „Шкода“.

Радев поясни, че в момента се установява дали наистина това е автомобилът, с който е извършено престъплението. Вътрешният министър отказа да даде повече информация по случая, тъй като ако отговори на въпросите на телевизията, може по този начин похитителите ще разберат докъде е разследването.

По повод разпилените долари, които репортерът на bTV Росен Цветков намери разпилени по пътя до Герман, Радев отново потвърди официалната версия на МВР – фалшивите банкноти са филмов реквизит. „До момента нямаме информация да е искан откуп, нито дали похитителите са се свързали със семейството на Адриан“, коментира още вътрешният министър.

По думите на Валентин Радев всички доказателства сочат, че 15-годишният Иван Иванов е извършител на убийството на 11-годишната Никол Йончева в Бургас. Все още не е ясен мотивът за убийството, което се очаква да стане в процеса на разследването.

Министърът на вътрешните работи уточни, че убитата от съпруга си в София Елена е подала четири жалби срещу него. Колегите са започнали работа, но за съжаление, са закъснели, добави той.

Министърът на вътрешните работи увери също така, че телефон 112 няма да спре работа. В контакт сме с фирмата, която извършва поддръжката – системата няма да спре да работи дори и по време на процедурата за избор на нова фирма за поддръжка, каза още Валентин Радев.

Той коментира и темата с големия пожар в Кресненското дефиле като заяви, че всички доказателства сочат, че задържаният пастир е причинил началото на пожара.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.