Шофьорът на ТИР-а, в който се блъсна микробус със 17 души, ще бъде задържан, четирима са тежко пострадалите, един е в кома /обновена/

Водачът на ТИР-а, 48-годишният П.С. от Разград, в който край Разград днес преди обяд се блъсна силистренски микробус със 17 пътници, ще бъде задържан, съобщиха от прокуратурата.
Четирима от пътниците в буса, който прескочи мантинелата след челния удар и падна в дере по пътя към Пчелина, са пострадали тежко – един е в кома, други трима са с различни фрактури и наранявания.

Междувременно, вицепрезидентът Илияна Йотова посети разградската болница, за да се информира лично за състоянието на пострадалите при катастрофата край Разград. Тя е патрон на Осмия капански събор в село Садина и след като е научила за пътния инцидент, при който пострадаха 17 души от село Срацимир, веднага е тръгнала към Разград.
Илияна Йотова, заедно с окръжния прокурор Тихомир Тодоров, е разговаряла с пострадалите и с лекарите, след което отпътува от Разград. Най-тежко е състоянието на 81-годишния дядо Еньо от Срацимир, който е в кома, със съчетани травми и опасност за живота. Останалите пострадали са контактни, с различни фрактури и наранявания, съобщи окръжният прокурор на излизане от болницата. Йотова е предложила да окаже помощ и е попитала има ли нужда от кръводаряване, но лекарите са заявили, че разполагат с всичко необходимо.
Водачът на ТИР-а – 48-годишният П.С.от Разград, е задържан, тъй като е карал с несъобразена с пътните условия скорост, уточни Тодоров.
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен разговаря с представители на институции, ангажирани с разследването и преодоляването на последствията от тежката катастрофа.
Директорът на МБАЛ“Св. Иван Рилски“ – Разград д-р Гечо Жеков съобщи, че медицинският персонал се е справил с тежката ситуация и всички пострадали максимално бързо са транспортирани до болницата, прегледани са и е започнало тяхното лечение. В болницата на този етап не обявяват необходимост от кръводаряване за пострадалите.
Причина за инцидента е навлизането на ТИР-а в насрещното платно. Тежкият камион направил рискованата маневра, за да избегне сблъсък с джип, който пътувал пред него и в един момент рязко ударил спирачки. Това станало защото начело на колоната вървял лек автомобил „Ауди“, който тръгнал да завива по черен път, сочат първоначалните данни от разследването.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.