Десетки доброволци помогнаха басейна в ОУ „Тургенев“ да светне

Десетки деца и възрастни от Разград дойдоха в къпалнята на училище „И.С.Тургенев“, за да помогнат ремонтираният това лято басейн да стане готов за посетители.

На призива за доброволческа събота се отзоваха родители от целия град, независимо дали децата им учат в това или друго училище. Дойдоха учители, приятели на училището, основният спонсор на инициативата за ремонта Никола Николов. Всички те помагаха да се боядиса къпалнята, да се освежи средата, в единственото място, където в Разград ще може да се плува вече и през зимата.
„Беше и полезно, и приятно, и забавно. Всички работиха с настроение, искаха да помогнат. Благодаря на цялата общност в Разград за активността, за съпричастието към усилията на ръководството на училището и местния бизнес да направим нещо полезно за нашия град, за децата и младите хора.“, обясни директорът на ОУ „Тургенев“ Милена Орешкова.
Сред доброволците най –весело беше в групата на децата. Всички се радваха на най-малкия доброволец – тригодишната София, която заедно с майка си дойде да помогне и работи с големите каки и батковци без да спре. Сред доброволците бе и заместник- председателят на Общинския съвет в Разград Калоян Монев, който в отлично настроение помагаше за общото дело.
Акцията за реконструкцията на единствения закрит плувен басейн в Разград бе осъществена изцяло с частни дарения и доброволчески труд. Тя показа, че местната общност може да се самоорганизира и с общи усилия да търси и постига промяна, така че градът, в който живеем, да става по-добро място за нас и нашите деца.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.