Първокласните пътища и тези от републиканската мрежа са почистени от снега

Всички първокласни пътища и тези от републиканската мрежа са почистени от снега
Всички първокласни пътища и тези от републиканската мрежа са почистени, а движението се извършва без ограничения, каза за „Фокус“ инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в Агенция за пътна инфраструктура, във връзка с обилните снеговалежи през днешния ден над цялата страна. По думите му ограничения са въведени единствено в участъка Батак-Доспат и прохода „Троян-Кърнаре“. „През деня продължи работата на пътноподдържащите фирми и можем да отчетем добри резултати за цялата страна“, обясни инж. Георги Златев.

Той добави, че снеговалежите в цялата страна се очаква да спрат, но предизвикателство остава понижаването на температурите. Предприети са действия от всички сногопочистващи фирми по обработка на пътищата с устойчиви на ниските температури материали. Златев призова водачите да тръгват на път винаги подготвени за зимните условия.

Периодични се затварят за почистване само отделни участъци от републикнаската пътна мрежа, на-вече през проходите. Забранява се движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Девин – Михалково, поради силен снеговалеж. Временно е ограничено движението на МПС над 12 тона и МПС с ремаркета и полуремаркета на проход „Превала“, поради снеговалеж. Възстановено е движението на МПС над 12 тона по път III-822 Самоков-Ихтиман.

Пътно-транспортно произшествие с каравани, които не са били оборудвани за пътуване в зимни условия, предизвика задръстване на пътя Видин-София. Отстраняването на колите от пътя доведе до 10-километрова опашка по направлението Мездра – Ботевград, в участъка между селата Новачене и Люти дол.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.