Нова интерактивна игра за посетителите на Мадарския конник

Нова атракция – интерактивна компютърна игра, вече посреща посетителите на Мадарския конник – един от световните обекти на ЮНЕСКО в България. Тя е разработка на Арена Медиа – Русе, по поръчка на Регионален исторически музей Шумен.
Играта представя по забавен и познавателен начин десет от обектите на Националния историко-археологически резерват Мадара. Въпросно-отговорни композиции водят играещите по специален маршрут, за да стигнат до най-важния обект – Мадарския конник. Освен текстове и изображения, играта включва видео и завършва с пъзел. Играе се на голям съвременен киоск с интерактивна маса. Предназначена е за аудитория от любознателни малки и големи потребители.
Екип на реализацията: творческа концепция Димитър Липовански; графичен дизайн Матей Деведжиев; компютърна реализация Мирослав Първанов, Теодор Мечев; оригинална звукова среда Пламен Мирчев-Мирона; художник Огнян Балканджиев; текстове и фотоси д-р Даниел Руменов, Галя Атанасова, Регионален исторически музей Шумен; редактори текст проф. д-р Николай Ненов, Цвета Ненова; технически съветник Венцислав Михов.
Арена Медиа има дългогодишен опит в създаването на дигитално съдържание за музейни експозиции. Различни мултимедийни решения могат да се видят в Русе, Тутракан, Свищов, Стара Загора, Пловдив и на други места в България.
Мадарският конник е включен в списъка на ЮНЕСКО като културна ценност със световно значение, шедьовър на човешкия творчески гений, без аналог в Европа и част от изворите за ранната й история. Той е един от деветте световни паметници на материалното наследство на ЮНЕСКО в България.
Компютърната игра за НИАР Мадара става възможна, благодарение на кампанията на Billa България „Ние обичаме България“, която се фокусира върху Мадарския конник през 2017 г.
Аrenamedia.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.