Събраха 3600 лева за Виктор

3600 лева събраха децата от СУ „Христо Ботев“ гр. Кубрат на благотворителния базар в подкрепа на съученика си – 15-годишния Виктор Добрев. Той е диагностициран с остеосарком на лявата мишница и се нуждае от смяна на раменната става, а нужната сума за ендопротезата е 22 000 лева.
На базара се предлагаха собственоръчно изработени от деца от всички класове на кубратското училище картички, свещи, сладки и много други лакомства. В инициативата се включи и младежката организация на БЧК.
В благотворителната кауза се включиха главният секретар на областна администрация в Разград Михаил Тодоров, който направи дарение от името на областния управител Гюнай Хюсмен. На базара бяха още народният представител Десислава Атанасова, началникът на РУО – Разград Ангел Петков, зам.- кметът на община Кубрат Орхан Мехмед и общински съветници от ОбС-Кубрат.
„Децата днес са с приповдигнато настроение. Те сами организираха целия процес“, споделиха техните учители.
Приятели на родителите на болното момче, организират и благотворителен базар на 8 април, Великден, от 7.00 часа на панаирската поляна в Кубрат.
Всеки, който иска и има възможност, може да дари и парична сума на банковата сметка ОББ на дарителска сметка BG98UBBS80021067621040, с титуляр Ива Стефанова Иванова.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.