МВР и ДАНС в акция срещу нелегалната имиграция в цялата страна

МВР и ДАНС провеждат операция срещу нелегалната имиграция в цялата страна. Акцията е започнала тази сутрин и има за цел залавянето на нелегални мигранти, влезли незаконно в страната, както и на трафиканти на хора, прекарващи бежанци през територията на страната.
Акцията се провежда в София, Пазарджик, Варна и още няколко български градове. Вече има задържани, но към момента не е уточнена тяхната бройка.
Преди два дни партия „Атака“ започва инициатива за внасяне на вот на недоверие към кабинета „Борисов“ за провала на вътрешното министерство, изразяващ се в „несправяне с безконтролното и незаконното нахлуване на мигранти в страната ни“. За да бъде внесено искането обаче, са нужни подписите на най-малко 48 народни представители, с които „Атака“ не разполага. Затова от партията на Волен Сидеров приканват депутатите от всички парламентарни групи да го подкрепят.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова коментира, че това е защитна реакция. „Нека да видим дали парламентът ще приеме искането за отнемане на имунитета. Тогава ще имаме възможност съвсем обективно да отразим този случай“, добави още тя по повод искането на Сидеров.
Нашето основно задължение е да пазим българската граница, да не допускаме незаконно преминаване през нея. Другото ни много важно задължение е да се предотвратява навлизането на такива групи, които крият риск за сигурността на страната, заяви преди дни вътрешният министър. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.