Обръщение на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Денчо БОЯДЖИЕВ, като независим кандидат за кмет на Община Разград

Добрин ДОБРЕВ:

Уважаеми съграждани,
Ние сме членове на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Денчо Бояджиев, като независим кандидат за кмет на Община Разград. Като млади хора, живеещи и работещи в нашия град, искрено вярваме, че гласувайки на тези избори поемаме частица от отговорността за неговото бъдеще.
Аз, юристът Добрин Добрев, избрах да гласувам за юриста Денчо Бояджиев. Мога да изброя много причини за това, но за мен най-главната е независимата политика, която той отстояваше през годините. Имаше смелостта да заяви категорично: хората са по-важни от тясно партийните интереси. И не отстъпи от този принцип. Работеше с различни правителства и винаги успяваше да отстоява каузата на Разград. В началото приемах това за нормално и естествено и наивно вярвах, че навсякъде е така. Е, после разбрах, че не съвсем… Мои приятели и колеги от страната често ми казваха: Не знаем, как Разград успява да бъде независим, но го правите. Сега си давам сметка, че по нашите балкански ширини, на фона на вечно променящата се политическа обстановка, да отстояваш подобна позиция е най-трудното нещо. Иска се характер и воля, за да я отстояваш. Това е моята причина да гласувам за Денчо Бояджиев.

 

Таня ТОДОРОВА:

Казвам се Таня Тодорова и искам да споделя с вас нещо лично. Аз съм историк и когато завърших висшето си образование, реших да се върна в родния си град. Родителите ми са обикновени трудови хора – редови граждани. Техните имена не са известни – познати са само на тесен кръг роднини, приятели и колеги. Като новоизлюпен специалист се явих на няколко конкурса, включително и на обявения от Община Разград. Спомням си, че бяхме около 15 човека и май само аз – без протекции и връзки. Дори родителите ми не вярваха, че ще успея и ми казваха: „Ние сме световно неизвестни, а ти на какво се надяваш?” За огромна моя изненада конкурсът беше справедлив и наистина се проведе по правилата. Нямах никакъв опит, но бях ентусиазирана да направя толкова много неща, без да си представям, как точно ще се случат. Хората срещу мен изслушаха спокойно „великите” ми планове. Спечелих конкурса, а след него същите хора търпеливо започнаха да ме учат на „А”-”Б”, въвеждайки ме в сложната материя. Благодарна съм на съдбата, че професионалния ми старт се случи в моя роден град. Сега имам шанса не просто да бъда на работа, а да работя за най-смислената и важна за мен кауза – съхраняването на културното ни наследство. Имам и самочуствието да отстоявам своята гражданска позиция. Затова винаги гласувам на избори и заставам зад кауза, в която културата е Приоритет Номер 1. Това е моята лична причина да подкрепя Денчо Бояджиев.

 

Надежда ДИМИТРОВА:

Аз съм Надя. Не разбирам от политика и не членувам в политически организации. По професия съм инженер-дизайнер. Обожавам народните занаяти – мъдростта, красотата и хармонията, закодирана в тях. Харесвам романтиката на миналото. За мен е предизвикателство да я вплета в динамиката на нашето съвремие. Чувствам се удовлетворена, когато хората харесат работите ми и си ги отнесат в дома.
Избрах да живея в моя град и да работя това, което обичам. Не съжалявам за този избор. Разград ми дава спокойствие и усещане за уют. Същевременно той се развива динамично и се променя пред очите ми. Тук се случват много и интересни неща. Обичам да ходя на театър, на концерти и изложби, а фестивалите са истински празник за целия град. Започнах да се включвам активно и в организацията им. Констатирах, че това ми доставя удоволствие и е прекрасна възможност за свободното време. Преди година не познавах лично Денчо Бояджиев. Харесвах това, което се случва в града. То ме караше да се гордея, че съм разградчанка. Днес оценявам и още нещо. Подкрепата, която Бояджиев дава на младите. Приема идеите им, приземява ги леко, разбира се, но винаги е насреща, когато трябва да се помогне. Това е моята причина да застана зад неговата кандидатура.

 

Добрин ДОБРЕВ:

Уважаеми съграждани,
Съзнаваме, че сме хора, които сега пишат своята биография. Нямаме житейския опит на повечето от вас, но обичаме Разград и вярваме в неговото по-добро бъдеще. Споделихме с вас нашите лични причини да подкрепим Денчо Бояджиев. Вие сами ще направите вашия избор. Ние ви казваме само: Просто гласувайте! Изборите са местни, а градът е нашия общ дом. Важно е, какво ще се случи с него днес, утре, или след 5 години. Имайте своите лични убеждения, но гласувайте по съвест. Защото наистина Разград – това сме всички ние. И носим отговорност за своя избор.

Местни избори 2015
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.