Валентин ВАСИЛЕВ: Готов съм да работя за по-доброто бъдеще на Разград

Остават два дни до 25 октомври – какви са Вашите очаквания за деня на изборите, г-н Василев?
Преди всичко очаквам кампанията да приключи успешно и в неделя гражданите на Разград да отидат и да дадат своя глас за хората, които са избрали да ги представляват в общината през следващите четири години. Важно е всеки да направи своя избор за посоката на развитие на общината ни. Защото противно на това, което чета и чувам през последните дни – няма предизвестени резултати, няма решени балотажи и готови избори.valio1 Предстои ни един ден, в който всеки от нас трябва да отдели от времето за почивка и да вземе решение накъде иска да върви общината. Едва тогава ще се видят реалните настроения и очаквания на разградчани, защото сега всички „четем и разчитаме“ само прогнозни резултати.
Основните акценти в предизборната ни програма са ясни и видими за всички. Там са разписани основните приоритети, които бихме искали да следваме, ако получим подкрепата на гражданите. Постарахме се при подготовката на програмата да зададем рамката на развитие, но и да бъдем конкретни в някои от предложенията. Имаме готовност да дефинираме детайлите и точните задачи, когато видим какво е реалното състояние в общината. Конкретните параметри ще зависят в голяма степен и от потребностите на жителите на Разград. В този смисъл никой от нас не е давал неясни и неизпълними обещания, постарахме се да изразим точно и ясно намеренията си за развитие на Разград в следващите 4 години.

Как оценявате кампанията, която се проведе тази година?
Тази година е третата по ред „изборна“ година. Лесно може да се види промяната, която вече се налага трайно –на отказ от големи събития, от гръмки фрази, от силно медийно присъствие. Ние от ПП ГЕРБ Разград съвсем съзнателно и целенасочено избрахме да сложим акцеValentin Vasilevнт върху срещите по места, върху директните разговори. Казват, че когато човек говори, чува нещо, което вече знае, а когато слуша, винаги може да чуе нещо ново. Така и направихме – „слушахме
“ гражданите.
Което аз лично съм правил през всички години, в които съм в политиката. Защото за мен е важно да отговоря не само на големите въпроси, но да мога да предложа решение и на съвсем конкретни проблеми, свързани с отделно населено място или отделен човек.
Що се отнася до кампанията на моите опоненти – бих казал, че тя започна да се показва в цялата си сила и блясък през последните дни. Виждам, че освен концерти и събития се организират прегледи, валят всякакви обещания, засилват се и директните обвинения и оценки, включително и по отношение на мен. Чертаят се възможни сценарии за подкрепа на моята кандидатура от една или друга партия. Бих искал да кажа по повод на всичко това, че тези приказки приличат повече на гадания над стъклена топка, отколкото на сериозни изказвания на сериозни кандидати за местната власт. Защото по-важно е разговорите да се водят с доводи и да се оспорват предложения. Защото в противен случай става така, че опоненти сами чертаят варианти за управление, които после сами громят с доводи – а това безспорно е лесна и приятна за ухото игра.

Какви са намеренията Ви, с какво първо ще се захванете, ако поемете ръководството на община Разград?
Както вече на няколко пъти заявих – ние с моя екип не залагаме на грандиозни програми и стратегии. Искам да ви разкажа как беше направена програмата ни. Събрахме всички предложения, която получихме от гражданите по време на срещите от последните месеци, добавихме всички въпроси, които са поставяни в Общинския съвет и са останали нерешени. Към този значителен списък от въпроси и проблеми, прибавихме моите и на колегите, идеи в различните сфери. После обобщихме всичко по теми и приоритети и така се получи една стегната предизборна програма.IMG_5951 Кое от нея е най-важното? Всичко записано е приоритетно и така трябва да се реализира. Защото трудно мога да сложа социалните въпроси над образованието или здравеопазването, или пък пред инфраструктурните проблеми. Затова преди всичко ще се постарая в много кратки срокове да оценим реалната ситуация в общината. Заедно с това ще трябва да започне много експедитивна подготовка за бюджет 2016 г., като краткото време не трябва да бъде пречка пред провеждането на обсъжданията с гражданите. Паралелно с това трябва да се следят и новите възможности по оперативните програми, които вече стартираха, включително и Програмата по трансгранично сътрудничество (с Румъния), Дунавската стратегия. Изобщо категоричното ми намерение е нито един лев, който може да влезе в хазната на Разград, за да се използва за нуждите на разградчани – да не бъде пропуснат. Което значи да се промени и начинът на определяне на приоритетите при подготовка на проекти и най-вече – да се промени управлението им, за да не се налага след това от данъците на хората да се плащат финансови корекции, както става в настоящия момент. Много важно е също така от самото начало да „обърнем“ работата на администрацията и да докажем, че общината наистина може и трябва да работи за гражданите. Което за съжаление няма да стане лесно и бързо, но процесът трябва да стартира веднага.
Наясно съм колко много и каква работа ни трябва да бъде свършена. Наясно съм и че, ако бъда избран за кмет, ще се появят още много нови предизвикателства и не се страхувам от това. Готов съм да работя за по-доброто бъдеще на Разград!

Местни избори 2015
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.