„Лудогорец“ разширява спортния център „Гнездо на орли“

В изпълнение на дългосрочната си стратегия за развитие на Детско-юношеската академия за обучение на таланти, които в бъдеще да бъдат основата на представителния отбор, собствениците на „Лудогорец“ осигуриха финансирането за разширение на спортния комплекс „Гнездо на орли“, съобщават от пресцентъра на клуба.

Над 15 млн. лева ще бъдат вложени в разширението, което включва: 4 терена с естествено и 1 терен с изкуствено покритие. И петте игрища ще разполагат с осветление и дренаж. Предвижда се полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, tereni1възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията. Комплексът ще разполага с трибуни с 500 седящи места, а единият от терените ще се използва за официални мачове на юношеските гарнитури, разкриват от клуба още детайли от новото строителство.
Терените, с които сега разполага „Лудогорец“, не достигат, за да се обезпечи тренировъчният процес на академията, пише още в прессъобщението.

Предвижда се до 31 октомври за нуждите на школата да бъдат въведени в експлоатация 3 терена – 2 с естествено покритие и 1 с изкуствено. Паралелно започва строежът на сградата и останалите терени по проекта. Цялостното разширение се очаква да приключи в края на 2016 г.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.