Министър Танева днес ще бъде при малинопроизводителите в Лозница

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева днес ще бъде специален гост на Второто национално изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните в Лозница.
Срещата й с домакините на централния площад в града е от 12 часа, съобщиха от областната администрация. Там ще бъде е и зам.-областният управител на Разград Виолета Тодорова.
След официалното откриване гостите ще посетят малиновите насаждения и хладилното предприятие за замразяване и преработка на малини. Министър Танева и официалните лица ще дадат информация за състоянието на бранша пред малинопроизводители от страната и региона, ще говорят за проблемите и перспективите на бранша.
Изложението ще продължи три е с много наситена и разнообразна програма.
Ще има дегустация на различни сортове малини и ягоди, конкурси за „най-много и най-качествено набрани малини” и „най-атрактивно и вкусно приготвено изделие от ягодоплодни”. Ще бъдат представени и местни домашно приготвени ястия сладка, мармалади и сокове. Всичко това ще е съпроводено с богата фолклорна програма.
Утре пред участниците в изложението ще бъдат представени закрити и открити площи био-препарати, поливна техника, системи против градушки и слънчев пригор, комбайни за бране на малини и ягодоплодни и др. Ще има томболи томболи, конкурси, детски забавления, танци, състезания и отново – фолклорна програма.
Практическите демонстрации на полето на машини, инструменти и съоръжения са в неделя.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.