ОбС в Исперих прехвърли собствеността на сградата на Спешния център в града на държавата

На сесията си днес Общинският съвет в Исперих взе много важно решение – прехвърли безвъзмездно на държавата правото на собственост върху помещения с обща площ от 313,3 кв.м в сградата на болницата в Исперих. В тях е филиалът на „Спешна медицинска помощ“, които Министерството на здравеопазването ще реконструира и модернизира.
Решението идва в отговор на писмо от областният управител Петър Василев за изпълнение на голям инвестиционен проект от Министерството на здравеопазването по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за обновяване и изграждане на центровете и филиалите за спешна медицинска помощ в страната. За да се може това да се случи, е необходима спешна промяна на собствеността им от общинска в държавна.
Областният управител присъства на сесията днес, за да информира лично съветниците, че е необходимо присъединяването на Исперих, Завет и Самуил към ВиК асоциацията в Разград. В момента в областта те са три, а е необходимо обособяването само на една, което ще отвори вратите към кандидатстване по европроекти. Това неминуемо би довело до оптимизиране на ВиК мрежата. Тогава в село Китанчево, примерно, би могло да се изградила водонапорна кула с по-голям капацитет, за да няма проблем с водоподаването към селото. Същото е положението и за други населени места. Предстои на следващото, вероятно извънредно, заседание ОбС да вземе решение за присъединяване на Исперих към асоциацията в Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.