Иво Димитров и Джипо Николов: Ако софиянци въведат такса „провинция” за колите, Разград ще въведе такса „софийски номера”

„Ако Общинският съвет в София по някаква необяснима за мен причина приеме вчерашното предложение, направено на столичния кмет от едрия бизнес по време на заседанието на бизнессъвета, да бъде въведена такса за влизане в града на коли, които не са със софийски номера, ще предложа с докладна записка Общинският съвет да приеме реципрочно решение: с такса тук да влизат всички коли, камиони и каквото и да са други превозни средства, които не са с разградски регистрационни номера. В докладната ми за решение ще бъде включен и всеки друг областен град, който се присъедини към това нелепо не, към това абсурдно предложение.” Това обяви на специална пресконференция председателят на Постоянната комисия по ТСУ и транспорт в разградския местен парламент Иво Димитров. С него бе и общинският съветник от Реформаторския блок и член на същата комисия Джипо Джипов, който нарече предложението на КРИБ с председател Кирил Домусчиев, на Българската стопанска камара, председателствана от Сашо Дончев, на „Главболгарстрой”, Софарма” и други представители на бизнеселита, дискриминационно и нямащо нищо общо с 21-ви век, където такси няма даже на границите между държавите от ЕС. „Що за логика? Да създаваш вътрешни граници?”, недоумява Джипов.
Иво Димитров уточни, че събираната тук такса „софийски номера” ще отива в специален фонд , от който ще бъдат обезвъзмездявани всички разградчни, които представят документ, че са платили такса „провинция” в столицата. „Бъдете сигурни, че разградчани ще са на далавера”, мотивира идеята си Димитров. „Нали се сещате, че всички нови, лизингови коли и камиони са със софийски номера? От фонда редовно ще се възползват и феновете на „Лудогорец”, когато ходят на мачове на любимия отбор в София”, успокои и привържениците на най-великата игра той.
„Без никаква шега – каза накрая Иво Димитров.- Абсурдността на предложението се подсказва и от факта, че административният, а и икономическият център на държавата са в София. Просто няма как да не пътуваме до там. Ами като се наложи болен с линейка да стигне до специализирана болница в София, ще я спират на КПП-та да плаща такси, ли?
Силно се надявам подобно нелепо предложение, което подсказва за диагноза в главата на този, който го е измислил, да не се приеме. В съвременна Европа, където правото на свободно придвижване на хора и пренос на стоки е едва ли не свещено, да делиш хората на столичани и други! Ако обаче по някакъв начин предложението бъде облечено в законова форма, няма да оставим да бъдем крепостни селяни  на Домусчиев, Сашо Дончев и още шепа хора, представящи се за елита на българския бизнес!”, категоричен бе Иво Димитров.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.