Деца раздават усмивки в Разград

Деца ще раздават усмивки в Разград на 5 октомври, когато се отбелязва Световният ден на усмивката.

Инициативата е част от програмата на Основно училище „Васил Левски“ в града „Направи добро“, съобщи Анджелина Черникова, класен ръководител на II „г“ клас.
Идеята възникнала след първия учебен ден, когато малчуганите от четири класа в училището получили като подарък гранули от родителите и заедно с тях нахранили бездомни котета. Тогава децата решили да правят добри дела всеки месец. През октомври в Деня на усмивката те ще посетят сиропиталища, детски градини, учреждения, ще призовават да се усмихват пешеходците в парка и на улицата.

В акцията в петък се очаква да се включат около 220 деца. Училищното ръководство покани родителите и местната общност да се присъединят към инициативата „Направи добро“ с идеи и участие в акциите, които ще продължат през цялата учебна година.
Началото на Световния ден на усмивката е поставено от американеца Харви Бел, който е създателят на популярните усмихнати жълти лица.Те са сътворени за рекламна кампания от 1963 г., но са популярни и днес. Харви Бел се виждал като посланик на щастието и по тази причина измислил празника – Световен ден на усмивката. Според него това трябва да бъде денят, посветен на доброто настроение и добрите дела, и да преминава под мотото: ”Направи добро. Помогни на някого да се усмихне.” Господин Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните.
Идеята да се организират хепънинги в дните, символизиращи положителните емоции, не е нова за училище „Васил Левски“. Вече две години децата там празнуват Деня на щастието, който се отбелязва всяка година на 20 март. Проектите през двете изминали години се реализираха в сътрудничество с ОКБППМН и се финансираха със средства от общинския бюджет.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.