През октомври на фокус ще бъдат пешеходците и допусканите от тях нарушения

През настоящия месец ще се фокусираме върху пешеходците и извършваните от тях нарушения по улиците на населените места.

Практика показва, че когато светлата част на деня намалява, а и хората са облечени в по-тъмни дрехи, пътно-транспортните произшествия и злополуките с деца и възрастни хора се увеличават. Това съобщи на редовния месечен брифинг главен инспектор Диян Симеонов, началник на сектор „Пътна полиция“ – Разград.
Влошаване на пътно-транспортната обстановка се наблюдава на територията на Областната дирекция на МВР септември. С 16 са се увеличили катастрофите, а със 17 ранените. На нарушителите на правилата за движение са съставени 808 електронни фиша, 416 акта и 837 фиша. Системният контрол на скоростта с новата мобилна камера е регистрирал 428 нарушения.

Най-фрапиращият случай е на водач с „Опел Зафира“, който карал със 148 км/ч при разрешени 90 по пътя Русе –Разград на 20 септември. Глобата за 58-те километра „отгоре“ е 650 лева.
А на 5 август в Голям Поровец „Ауди А8“ профучава през селото със 109 км/ч при ограничение за населено място 50 км/ч. За превишението с 59 км/ч глобата е 750 лв.

За ефективен контрол на пътното движение през септември са реализирани 20 специализирани полицейски операции. Други 27 операции са били насочени към противодействие на престъпленията и опазване на обществения ред. Това посочи директорът на ОД на МВР – Разград старши комисар Ивайло Йовчев. И подчерта, че се отчита подобрение на средата за сигурност по линия „Наркотици“.

А през месеца няма регистрирана телефонна измама.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.