Балотажите – в Разград, Исперих, Кубрат и 19 села в Лудогорието

Втори тур на изборите за кметове на общини и населени места ще има в три общински центъра и общо 19 села от всички общини в Лудогорието. Само в Лозница и цялата община кметове си избраха навсякъде
В Разград вторият рунд на двубоя ще е между кандидата на ГЕРБ д-р Валентин Василев, който събра 28.28%, а независимият кандидат, подкрепян от БСП, Денчо Бояджиев – 27.76 на сто от гласовете.
В Исперих балотажът е между независимия кандидат Бейсим Руфад, подкрепян от партия „Обединена България“ с 40.41% и Бейсим Басри от ДПС – с 39.62% от първия тур.
В Кубрат един срещу друг са кандидатът на ДПС Гюнан Халил с 27.34% и подкрепяният от местната коалиция „Време за промяна“ Бюрхан Исмаилов – с 26.95% доверие от избирателите.
Втори тур за кметове ще има в 19 села. В Разградска община балотажът в Побит камък е между кандидатите на БСП и ГЕРБ, в Раковски – ДПС и БСП, в Пороище – Реформаторски блок и БСП и в Радинград – ДПС и БСП.
В Кубратска община вторият тур е в селата Божурово – двама независими кандидати, издигнати от коалиция и инициативен комитет, Звънарци – ДПС и „Време за промяна”, Каменово – Реформаторски блок и „Време за промяна”, Севар – ДПС и „Време за промяна” и Сеслав – „Време за промяна” и ДПС.
В община Исперих балотажи има в Свещари – между „Обединена България” и ДПС, Голям поровец – „Обединена България” и ДПС, Белинци – ДПС и „Обединена България”, Вазово – ДПС и „Обединена България”, Райнино – „Обединена България” и ДПС и в Яким Груево – ДПС и „Обединена България”.
В Самуилска община за кмет ще гласуват в селата Здравец – кандидатите са на ДПС и Инициативен комитет, в Ножарово – ДПС и инициативен комитет, а Хърсово – ДПС и ГЕРБ.
В община Завет втори тур има само в село Иван Шишманово – изборът е между кандидатите на ДПС и ГЕРБ.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.