Скален къс падна върху бус в Кресненското дефиле

Скален къс падна върху микробус на главен път Е79 в Кресненското дефиле малко след 15 ч. днес. Леко е пострадал само един от пътниците. Срутището в началото на дефилето се разчиства от началото на март.
Според техническия ръководител на обекта Васил Христов, тъй като багерът се е качил на най-високата част на свлачището, за да сваля инертен материал, временно е въведен режим на спиране на движението, тъй като от ската падат скални късове. Според Христов от двете страни на свлачището са поставени сигнали, а скоростта е ограничена от 5 март на 40 км/час.
Микробусът е пътувал от Симитли в посока Кресна. Според Христов водачът на микробуса не е спрял на подадения сигнал. Точно при знака, където движението се отбива по обходен път, при преминаването на буса отгоре пада скален къс с размер 60/40 см и тежащ около 50 килограма. Скалата чупи стъклото на дясната странична врата на микробуса и пада на седалката зад шофьора. Камъкът удря по брадата един от пътуващите мъже, а от стъклата са контузени още две жени. Мъжът е настанен в отделението по хирургия в МБАЛ Благоевград двете жени са превързани и се върнати на местопроизшествието. Полицейски патрул регулира движението. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.