Задържан за убийството на 5-годишния Никита е бизнес партньорът на майка му Герман Костин

Софийската градска прокуратура обвини руския гражданин Герман Костин за убийството на детето в куфара – 5-годишния Никита Леонтиев. Смъртта на детето е причинена чрез задушаване в периода от 13 ч. на 8 февруари до 6.20 ч. на 10 февруари 2015 г., съобщава пресцентърът на Прокуратурата.
Безспорно е установено, че ДНК, открита върху кърпата, с която е било увито тялото на Никита Леонтиев, принадлежи на Герман Костин. Доказателства от камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и анализ на разпечатките от ползваните от Герман Костин мобилни телефони също сочат, че извършителят на убийството е той.
Разследват се всички възможни версии за мотив за умъртвяването на детето. Герман Костин е задържан под стража. Разследването продължава.
Разследващите са стигнали до Костин, след като откриват негово ДНК по кърпата, с която беше завит малкият Никита. Мъжът е дал доброволно ДНК при разпита му като свидетел. Днес той е задържан, след като са били готови резултатите от ДНК-експертизата. Костин не се е крил, но не признава вината си и отказва да дава показания. Другите доказателства, с които разполагат разследващите, са записите от камери на Агенция „Пътна инфраструктура“, които са го заснели как стига до Пасарел, засечен е и чрез мобилните клетки на телефона си. Всичко това се е случило в периода от 13 ч. на 8 февруари до 6.20 ч. на 10 февруари, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, посочва БНР.
Детето е починало от задушаване. Преди да бъде поставено в куфара, то вече е било убито. Това, за което разследващите все още не дават обяснение, е откриването на куфара близо месец по-късно на същото място, на което Костин е заснет да го изхвърля. Продължава работата на разследващите, търсят се съучастници. На този етап не се прави връзка между неговото убийство и убийството на майката, която е била бизнес партньор с Костин във фирма за недвижими имоти. От прокуратурата обясниха, че разследването на убийството на майката върви трудно, тъй като от нея е намерен много малко ДНК-материал. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.