Сдружение КОГА организира лятно мобилно училище и денонощна аптека

Сдружение КОГА /Клуб за обществена и гражданска активност/, за което e-Razgrad.bg разказа преди две седмици /вижте тук/, днес официално се представи пред журналисти и обяви първите общополезни за всички в града неща, с които ще се захване.
Анкетата във фейсбук страницата на сдружението Мисия „Заедно за Разград” показала, че повече от половината от включилите се в допитването посочват като основен проблем тук липсата на денонощна аптека. Вече бил открит кандидат да открие на първо време денонощна дрогерия, в която да се продават най-необходимите медикаменти – болкоуспокояващи, сиропи и санитарни материали, за които не са нужни рецепти. Ясно е, че разкриването на подобен обект минава през дълга административна процедура, затова и няма срок за отваряне на дрогерията. Паралелно ще се работи и върху варианта в града да се появи машина за денонощна продажба на медикаменти без рецепта.
В понеделник /3 юли/ ще стартира още една инициатива на сдружение КОГА – лятно мобилно училище за деца от предучилищна възраст в села, където няма детски градини и където малчуганите имат сериозни проблеми с българския език. В инициативата ще се включат доброволци – големи ученици и учители. Първото мобилно училище ще е в Дряновец, второто – в Каменар.
Сдружение КОГА ще създаде Общностен фонд за набиране на средства за реализация на инициативи с голяма обществена значимост за общността в Разград, а сметката ще е видима онлайн.
От КОГА очакват от разградчани да генерират още идеи за реализация с общи усилия и доброволчество на своята страница във фейсбук.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.