Сдружение КОГА организира Общностен фонд за реализиране на общополезни инициативи в Разград

Сдружение с нестопанска цел КОГА /Клуб за обществена и гражданска активност/ предлага формиране на Разградска общност и Общностен фонд за набиране на средства за финансиране на граждански инициативи с обществена полза и доброволен труд.
Сдружението обяви инициативата си в свой профил във Фейсбук „Мисия „Заедно за Разград”.
Стартираме програма за пряка демокрация, изграждане на общност и интелигентно управление на Разград, чрез дарителство и доброволчество за реализиране на местни граждански и младежки инициативи, пишат учредителите на сдружението Милена Орешкова, Джипо Джипов, Огнян Обрешков, Ценка Таракчиева, Димитър Стефанов, Христо Христов
Георги Милков, Мирослав Цанев и Мирослав Грънчаров.
Идеята, визията, целта, задачата, бъдещето на хората в Разград е обединението и единността за реализиране на общи инициативи и интереси. Общността е тази, която може да компенсира недостига на заинтересованост и неглижиране на проблемите в града, категорични са авторите на проекта.
Те предлагат Общностен фонд да набира средства за финансиране на общополезни граждански инициативи в сферата на образованието, спорта, подпомагане и съхранение на културно-историческото наследство, организиране на фестивали, концерти, изложби, театрални постановки, екологични дефицити, социални и здравни потребности, инфраструктура, зелени площи и зони за отдих, спортни и детски площадки, младежки проекти и инициативи, стипендии и участие в световни и европейски първенства и конкурси за младежи от Разград.
В набирателния фонд могат да се включат физически и юридически лица, както и неформални граждански групи, които да генерират инициативи с голяма обществена значимост и потребност за разградската общност: за целия град, за определен квартал, група от хора или отделни личности. Предложенията на разградчани ще бъдат обсъждани в обществен форум и в зависимост от тяхната потребност за общността ще се определят тези, които да се финансират и реализират. Одобрението ще е чрез публично гласуване.
Дарителската сметка ще бъде онлайн видима за всички и когато се наберат необходимите средства, инициативата ще се осъществява.
На старта на кампанията Сдружение КОГА предлага няколко актуални теми, генерирани от предложения на разградчани в социалните мрежи: Ремонт на Часовниковата кула в Разград; Отваряне на денонощна аптека; Ремонт на детската площадка до зоокъта в парка с дарителски средства и доброволен труд; „Кино под звездите” на няколко места в града през лятото; „Мобилно училище” за децата в селата през ваканцията.
Учредителите на сдружението са организирали в страницата си „Мисия „Заедно за Разград” гласуване, предложения и коментари по предлаганите теми, както и възможност за други актуални предложения и идеи. Срокът за гласуване е 23 юни. За двете денонощия от появяването в кибер пространството „Мисия „Заедно за Разград” е харесана от повече от 200 души.
Всички подробности за проекта, гласуването и предлагане на още идеи, може да бъдат открити и направени на профила на Сдружение КОГА.
/e-Razgrad/

One Reply to “Сдружение КОГА организира Общностен фонд за реализиране на общополезни инициативи в Разград”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.