74 аварийни екипа на „Енерго-Про Мрежи“ дежурят в новогодишната нощ

74 аварийни екипа на “Енерго-Про Мрежи“ ще бъдат в пълна готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения в Североизточна България по време на новогодишните празници, съобщават от пресцентъра на дружеството.
Те са напълно оборудвани с необходимите материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло. Както и през изминалите години, при усложняване на зимната обстановка в отделни региони, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни екипи и техника от един район към друг. При възникване на извънредна ситуация на разположение са 396 екипа. В готовност са 410 високопроходими автомобила, 317 екипни автомобила с нормална проходимост и 149 специализирани автомобила – багери, автокранове, автовишки и други.
Служители на компанията ще продължат да отчитат консумираната електроенергия по обичайния график и през почивните дни, за да спазят регламентирания срок за отчет в рамките на 31 дни, уточняват още от „Енерго-Про Мрежи“. Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за консумирана електроенергия през последните работни дни на годината, могат да го направят и днес на дежурни каси в “Български пощи“. До 4 януари 2016 година компанията няма да преустановява електрозахранването на своите клиенти, които не са заплатили в срок сметката си за електроенергия. По време на новогодишните празници няма да има и планови прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от “Енерго-Про“.
А с около 3% по-малко е била консумацията на ток през периода 24-27 декември в сравнение със същите дни на 2014 година. Това показват данните на компанията от всички 1.1 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. За четирите почивни дни около Коледа общото количество консумирана електрическа енергия от клиентите на компанията е било близо 62 хил. мегаватчаса. През същите дни на 2014 година са били потребени с около 2 хил. мегаватчаса повече.
Според специалистите на “Енерго-Про“, вероятната причина за това е изключително топлото за сезона време. Изключение от обаче са областите Добрич и Разград, където потреблението на ток е било по-голямо спрямо коледните празници през 2014 година.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.