„Овергаз“ отрече „Газпром“ да му е спирал доставките

Компанията „Овергаз Инк.“ в съобщение на сайта си отрече руската „Газпром експорт“ да е спряла доставките й от 1 януари 2016 г. и увери всичките си клиенти, че ще продължи да доставя горивото, както досега.
„Овергаз“ не е получавала писмо от „Газпром Експорт“, че предстои спиране на природния газ от 1-ви януари 2016 година. Компанията има сключен дългосрочен договор за доставка на синьо гориво с руското дружество до 2017-та година, се посочва в съобщението.
За писмо с обратното съдържание – за спиране на доставките поради непогасени задължения, стана известно вчера от държавния Български енергиен холдинг, който е получил от „Газпром експорт“ копие на кореспонденцията с „Овергаз“. Стигна се до извънредно съвещание при премиера Бойко Борисов за набелязване на мерки за компенсиране на евентуалното прекъсване на доставките.
„Овергаз Инк.“ изпълнява всички поети ангажименти към контрагентите си. Компанията няма просрочени дългове към „Газпром експорт“, а нормални текущи задължения по доставката на газ, се заявява в съобщение на частното дружество.
„Овергаз Инк.“ е доставчик на синьо гориво за газоразпределителни дружества и индустриални абонати в страната. От компанията напомнят, че най-големи са доставяните количествата за „Овергаз Мрежи“, чиито потребители са над 55 хиляди домакинства и 3000 стопански консуматори. Никой от клиентите на компанията не е застрашен от спиране на снабдяването с природен газ, уверява компанията. /Dnevnik.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.