50 хил. лв. глоба за изкоренените вишни пред бившия „Кемпински”

Акт за 50 хил. лв. е съставен на собственика на хотел „Маринела“ Ветко Арабаджиев заради изкоренени японски вишни пред входа на хотела (бивш „Кемпински“) в София. Санкцията е наложена от кмета на на район „Лозенец“ Любомир Дреков, съобщи ВTV. Дреков е разпоредил проверка на място в сряда, след като е получил сигнал от граждани във фейсбук.
Актът за нарушението е съставен, предстои да бъде съставено наказателно постановление.
Размерът на глобата зявиси от вида, броя, разположението и най-вече от значението на дърветата. „Става дума за хотел със забележителна архитектура, за уникалната градина и емблематичните вишневи дървета – символ на мястото от десетилетия. В конкретния случай новият собственик на хотела Ветко Арабаджиев най-вероятно ще заплати максималната глоба за юридически лица – 50 хил. лв.“, посочва Дреков пред „Дневник“.
Изкоренените тази седмица вишни се намират на общински имот, но дори и при частен, законът изисква разрешение от Общината за преместване и отсичане на дървета, припомня кметът.
Новият собственик на хотела Ветко Арабаджиев твърди, че е възнамерявал да засади на мястото на японските вишни палми, а изкоренените дървета да бъдат изместени край суши бара. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.