Пет дни в Разград за Световния ден на социалния работник

От 20 до 24 март с поредица от събития Разград ще отбележи Световния ден на социалния работник /21 март/ – ден на признателност към хората, които се грижат и подкрепят най-уязвимите членове на обществото, съобщиха от общинската администрация.

Дните от понеделник до петък идната седмица са Дни на отворените врати в заведенията за социалните услуги, за да може всеки да се запознае с материалната база и предоставените социални услуги в тях.
На 20 март 9.00 до 17.00 ч. в клуба Съюза на инвалидите в Разград ще има консултации на хора с увреждания за права и възможности за подкрепа и промените на нормативна уредба в социалната сфера.
От 10.00 часа в Дом за стари хора (фоайе) ще бъдат заедно обитателите на Дома, Дневния център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“ и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.
На 21 марат от 10.00 часа във фоайето на Общинския културен център ще бъде открита изложба-базар на сувенири, предмети и кулинарни изкушения, изработени от потребители на социални услуги. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителна кауза.
От 11.00 часа в конферентната зала на хотел „Лес“ започва форум „Партньорство при осъществяване на работата на социалните услуги – ДСП – РДСП: насочване на потребители, координация и сътрудничество с участието на Георги Георгиев, председател на Национален алианс за социална отговорност (НАСО), кмета на Разград и административното ръководство на общината, ръководители на социални институции и организации.
Отново в същия ден „В час на класа“ основни училища на територията на община Разград ще бъдат посетени от служители на Центъра за обществена подкрепа „Жанета“.
Концертът-спектакъл за Деня на социалната работа с участието на потребители на социални услуги е на 21 март от 18.00 ч. в Общинския културен център.
За 22 март за предвидени няколко срещи за популяризиране на социалната работа и професията социален работник: от 9.30 часа – посещение на потребители от Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания – с. Просторно в КАТ, от 10.30 часа – в Здравната каса, в 13.00 ч. – поделението на НОИ в Разград, а от 14.00 часа потребителите от центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания и Домашния социален патронаж ще засадят заедно пролетни цветя.
На 23 март от 10.00 час на седмия етаж в сградата на областната администрация ще се проведе форум за възможностите за сътрудничество между Русенски университет „Ангел Кънчев“ и доставчици на социални услуги в община Разград с участието и на ръководители на социални институции и организации.
Последното събитие, посветено на Световния ден на социалния работник, е на 24 март, когато от 10.00 часа специалисти „Социални дейности“ от социални институции ще посетят ДГ „Зорница“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.