Методи АНДРЕЕВ: Гледаме уникална постановка: Корнелия и Бойко са добри артисти, а кукловодът е Доган

„Навремето СДС беше създаден като коалиция срещу комунизма и всичко преди 10 ноември, а сега България се нуждае от нова, съвременна коалиция. В нейната основа ще бъде дясното надпартийно обединение„Нова република“. Граждански проект на авторитетни хора, които не искат да живеят в държава на мафията. Тази нова коалиция ще бъде изградена на принципа: битка с мафията и корупцията.“ Това каза днес на среща с бизнеса и граждани в Разград водачът на листата на „Нова република“ Методи Андреев.

„Който внушава, че пред външните опасности, пред които е изправена страната ни: Турция и Русия, корупцията била второстепенно явление, е лъжец. Защото олигархично-мафиотският модел у нас има три основни политически стълба: майката на този модел БСП, Ахмед Демир Доган и за съжаление – ГЕРБ. Защото лидерите на ГЕРБ започват да го обръщат от „Граждани за Европейско Развитие на България“ в „Граждани за Евраазийско Развитие на България“.
Сблъскваме се сега с нещо уникално – обясняват ни, че на тези избори битката била БСП-ГЕРБ. Корнелия срещу Бойко! Това е най-великата театрална постановка, която е играна на българската политическа сцена от 27 години насам. Вярно, че и двете главни действащи лица са добри артисти. А кукловодът Доган днес стана най-големият български патриот с прословутото си писмо. Аз съм от Перущица и не мога да помисля, че човек, който създаде механизмите на олигархично-мафиотския модел, който публично заяви, че разпределя порциите, може да бъде нареждан сред най-големите български лидери, сред хората, които действително заслужават нашето уважение“, категоричен бе Методи Андреев.

„Ако дербито е ГЕРБ-БСП, питам: Който и от двата отбора да победи, ще променили този олигархично-мафиотски модел? Със своя модел #КОЙ Делян Пеевски ще загуби ли влияние? Прокуратурата на модела #КОЙ ще започне ли да работи като румънската прокуратура? Дребният и средният бизнес у нас ще започне ли да се чувства по-добре, ако спечели който и да е от тези два отбора? През 2008 г., когато беше върхът на кризата, имаше много фалити на фирми. През 2016 г. фалитите на малките и средни фирми в България са два пъти повече! Защото управлението на Станишев, на ГЕРБ 1 и 2 и на Орешарски толерираха едрия, корпоративния бизнес – фундамента на модела #КОЙ и от там – на олигархично-мафиотския модел у нас. Този модел не произвежда принадена стойност като малката или средната фирма. Той като кърлеж смуче от държавата обществени поръчки, от Европа – европейски фондове. И лъсва цялата перверзия на ситуацията тук – в Разград – да ни предлагат за обединител на българи и турци един местен олигарх“, анализира ситуацията водачът на листата на „Нова република“.

„Тези извращения над българската политическа система трябва да бъдат преустановени. Аз и моите колеги в листата имаме самочувствието на почтени хора. Искаме България да не е държава на мафията. Ние сме тези, които можем да строшим ръцете на крадливите властници. БСП е партия на олигарсите. Но, за съжаление, и ГЕРБ през двете свои управления показа, че подкрепя олигархичните практики и модели в България.
Затова аз не съм там. Аз съм десен човек. Участвал съм в създаването на СДС. Помня третия ден на Великден 1990 година, защото СДС беше кауза на младите хора, на всички изстрадали българи. Те искаха от нас едно нещо: справедливост за всички, искаха равен старт“, припомни част от най-новата ни история М.Андреев.

„Тогава, когато аз съм правил СДС в Перущица, Бойко Борисов се е чудил дали да си хвърли партийната книжка и дали да напусне системата на МВР. Когато аз съм бил народен представител в 38-то Народно събрание, Бойко Борисов е разтривал ушите на Тодор Живков като негов охранител. Не може този човек да ми бъде лидер, не може да бъде лидер и на другите български граждани.Корнелия Нинова? Истината за нея е също толкова грозна. Тя, която говори за социално слабите, обещава да прегърне тяхната кауза и да ги измъкне от тресавището на бедността, самата тя е грабила с шепи по времето на така наречената работническо-мениджърска приватизация. Самата тя е купила 48% от външнотърговската фирма „Техноимпекс“през РМД-то. И мен много ме е срам, как такива хора могат да предлагат и да разправят пред всички кой по-справедлива система щял да предложи от тук нататък. Тези хора направиха каквото можаха. Европейските фондове, предназначени предимно за средния и дребния бизнес, за създаване на здрава средна класа, на която да се опре държавата, всъщност бяха източени от същия този олигархично-мафиотски модел“, обрисува част от основните претенденти за властта и стореното от тях водачът на разградската листа на „Нова република“.

„Ако искате на тези избори да получите това, което желаете, направете всичко необходимо то да се случи! Защото иначе ще трябва да свикнете с това, което имате сега! А това е една разбита, корумпирана държава…“, обърна се към хората в залата на хотел „Централ“ ораторът.
„Решението е: На 26 март „очите на четири“ с бюлетина N4! Бюлетината на почтените хора! Бюлетината на гражданите срещу мафията и корупцията! Защото мафията не се вади от държавата, тя се унищожава! Със силата на закона и волята на българските граждани“, убеден е Методи Андреев.

„Участвам в една много истинска и силна кампания. Защо я усещам така? Защото нашият, на десните хора проблем, винаги е бил как да мобилизираме силата и разума на хора като нас да се преборим с това зло, което вече 30 години не ни дава възможност да станем държава, каквато мечтаем, каквато искаме.
Имам и лична кауза: да не се налага да обяснявам защо – след като има институции в държавата – хората не са равни пред закона, защо няма справедливост.
Би трябвало много да ни боли при съпоставката, че в началото на XX век България е била на едно от първите места в Европа по десетки показатели, а днес – в XXI век, сме на едно от последните места в най-важните класации: за граждански, икономически и политически права.
Нужно е общо усилие това да бъде променено. Датата на това усилие е 26 март“, каза пред аудиторията вторият в листата на „Нова република“ Жоро Чобанов.

Парламентарни избори 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.