Мартенските празници в Разград

Богата програма за мартенските празници подготвя община Разград.
Всички вече са видели украсата за Баба Марта, ще има и за 8 март и за Първа пролет.
Тази вечер в зала „Филхармония“ от 18.00 ч. ще се проведе благотворителен концерт на МШ „Илия Бърнев” в помощ на 3-годишната Маги.
Националният празник на България Трети март ще бъде отбелязан на площад „Възраждане” от 11.00 ч. с градско тържество със специалното участие на мъжки квартет „Светоглас“. В тържеството ще участват още Градският духов оркестър към Центъра за работа с деца и Средношколската танцова формация „Лудогорска младост” към Капанския ансамбъл.
Националният флаг ще издигнат най-новият почетен гражданин на Разград Дулинко Дулев и колоездачът Мирослав Минчев.
На седми март в ХГ ”Проф. Илия Петров” от 17,30 ч. ще се състои литературна среща с Надя Попова. Тя ще представи книга с есета „Дух над водите”.
По повод Осми март община Разград ще подари на жените моноспектакъла „Пътят на Афродита“ на актрисата Бойка Велкова в Общинския културен център от 18.00 ч., със специалното участие на Теодосий Спасов, Татяна Лолова, Владимир Карамазов и Ути Бъчваров. Входът е свободен.
По повод друг мартенски празник – 21 март – Световен ден на социалната работа, в Общинския културен център от 18.00 ч. ще бъде организирано представяне на социалните институции на територията на община Разград с концерт, в който ще участват техни потребители. Концертът ще бъде съпътстван и от благотворителен базар, като всички събрани средства ще бъдат за добра кауза.
На 31 март в читалище „Развитие 1869” от 15.00 ч. ще бъде финалът на петия Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”, организиран от ЦУТНТ – Разград. На церемонията ще бъдат връчени специалните награди на община Разград, съвместно с концертна програма и изложба „Григор Попов – личност и дело” с фотографии и документи, организирана със съдействието на Държавен архив – Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.