20 души са арестувани на протеста в „Орландовци”

20 души са арестувани на снощния протест в столичния квартал „Орландовци“. Те са задържани за неизпълнение на полицейски разпореждания.
В понеделник вечер в квартала отново се събраха хора на протест във връзка с боя между българи и роми в събота. Имаше обаче и много полиция, която не позволи да се стигне до сблъсъци.
Протестът започна в 18.30 часа. Наред с местните жители бяха дошли и младежи, за които може да се предполага, че са запалянковци.Първоначално протестът беше мирен, но около 20 часа част от събралите се опитаха да пробият полицейския кордон, който не допускаше хората на площада да навлязат в ромските махали. При завързалото се кратко спречкване една група от около 20-тина младежи успя да се отскубне и да пробие кордона.
Именно те бяха задържани за нарушаване на обществения ред и отведени в различни столични полицейски управления.
До началото на протеста са задържани 14 души без документи за самоличност, на тях ще им бъдат съставени актове по Закона за българските лични документи, уточниха от МВР.
Вследствие на предприетите полицейски действия не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред, обявиха още от министерството. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.