Латвия щяла да стане ислямска

Латвия след 50 години ще бъде ислямска страна – така заяви прессекретарят на Ислямския културен център в Латвия Роберт Климович, пише латвийският новинарски сайт Delfi. Климович е убеден, че в средата на XXI век по голямата част от децата в републиката ще се раждат в мюсюлмански семейства. Заедно с шефа на Ислямския културен център Янис Луцинш двамата изразяват увереност, че ислямът е „най-добрият начин на завладееш този свят по мирен начин“.
По-рано Климович се възпротиви срещу предложението на кмета на Рига Нил Ушаков да се намери работа за бежанците в поддръжката на гробищните паркове, като каза, че „правоверните трябва да бутат кръстовете, а на такава работа би следвало да почистват около тях и да ги уважават“.
Ислямският културен център в Латвия е създаден през 2011 г. Официалните цели на центъра са обединение на всички латвийски мюсюлмани, разясняване ценностите на исляма и провеждане на съответните мероприятия.
През септември Еврокомисията взе решение да бъдат приети около 40 000 бежанци от Близкия Изток и Северна Африка в страните от Евросъюза, включително Латвия. Квотата на Рига е 737 души. Повечето политически сили в страната се възпротивиха. Властите в Латвия съобщиха за готовността си да приемат 250 бежанци, и изразиха несъгласие с квотите.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.