Д-р Иван Киселов – със сертификат по торакоскопски техники от Марсилия

От петдневен медицински курс квалификация в Марсилия по торакоскопски процедури /което ще рече – всички патологични процеси в плеврата и лечението им/ се завърна д-р Иван Киселов от разградския медицински център „Ре Спиро”. Курсът организира Европейската респираторна асоциация, чийто член е д-р Киселов.
dr1Защо в Марсилия? Защото там е един от най-добрите световни центрове по интервеционална белодробна медицина, отговаря с усмивка на въпроса докторът.
Специалистът по белодробни болести е изключително доволен от курса – най-добрият, на който е бил някога. Пет дни теория и практика: първо на животни – последните два дни – на хора. Накрая изпит и сертификат за успешно завършена квалификация.
В слънчева и много спокойна Марсилия, макар и само броени дни след парижките атентати, д-р Киселов бил с още 11 колеги от три континента – най-далечните дестинации – Бразилия и Канада. Доволен е, че е сред малцината медици в България, специалисти в областта на тораскопските техники.
Докторът планирал курса още в началото на миналата година, заедно с още двама разградски медици – хирург и анестезиолог. Заминал сам. Идеята заедно да довършват процеса на диагностика на плеврата тук – в Разград, не се осъществила по ред причини. Вероятно другаде ще практикувам наученото – то е в мен, казва д-р Иван Киселов.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.