Ще ни анкетират за доходите и условията на живот

Избрани домакинства от Лудогорието ще бъдат посетени в следващите три месеца от специално обучени за това анкетьори на отдел „Статистически изследвания – Разград“.
Посещаващите домовете ни анкетьори ще събират данни за проучването „Статистика на доходите и условията на живот 2017“, провеждано едновременно в целия Европейски съюз.
Изследването трябва да предостави актуални и съпоставими данни за структурата и разпределението на доходите на семействата и включването им социалния живот на страната.
Обект на изследването са основните демографски характеристики на домакинството и неговите членове; монетарните и немонетарните показатели за жизненото равнище и социалното разслоение на населението; икономическата активност, заетост и безработица на лицата на 16 и повече години; социалните услуги и програми и участието на домакинството или негови членове в тях.
Домакинствата, включени за персонални интервюта, са подбрани на случаен принцип, който гарантира представителността на резултатите. Освен в Разград, анкетьорите ще бъдат още в Исперих, Кубрат, Завет, Цар Калоян, Самуил и селата Острово, Брестовене, Осенец, Раковски, Гецово, Стражец, Каменово, Просторно, Веселец, Драгомъж, Бърдоква, Конево, Севар, Голяма вода и Старо селище.
Съгласно Закона за статистиката, анкетьорите са длъжни да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Те ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро – Север с вписани две имена на анкетьорите и тяхната длъжност в състава на отдел „Статистически изследвания – Разград“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.