Четири автобуса с полицаи от Лудогорието пътуват за националния протест в София

Четири автобуса с полицаи, по един от районните управления в Разград, Кубрат, Исперих и и Лозница към Областната дирекция на МВР, пътуват в момента за националния протест в София, съобщи за e-Razgrad.bg Пламен Десков от Синдикалната федерация на служителите в МВР. С автобусите, в подкрепа на своите близки, са и техни съпрузи и деца.
В Деня на професионалния празник на полицията служители на МВР ще протестират пред парламента. Очаква се участие да вземат няколко хиляди служители, подкрепени от военни и надзиратели. Началният час на протеста е 13.
Междувременно стана ясно, че синдикатите и ръководството на МВР заседават извънредно тази сутрин заради орязването на социалните им права.
Възможно е ръководството на МВР, заедно с шестте синдиката, да проведе и среща в рамките на Съвета за социално партньорство. Очаква се там да бъдат обсъдени спорните точки, довели до масовите протести на полициите – отмяната на двата процента върху заплатата на служителите за прослужено време и намаленият от 30 на 20 дни годишен отпуск.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.