Ципрас моли кредиторите да не спират парите

Гръцкият премиер Алексис Ципрас се обърна към ръководителите на правителствата на страните от еврозоната с молба да преразгледат решението от събота и да удължат програмата за финансова помощ за страната преди референдума, т.е. до 5 юли включително. Това съобщи „Financial Times“, позовавайки се на писмо на Ципрас, адресирано до премиера на Люксембург Ксавие Бетел.
Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви в писмо до премиера на Люксембург Ксавие Бетел, който от 1 юли поема поста председател на Съвета на ЕС, че е необходимо Еврогрупата да продължи финансовата помощ за Атина. Това предаде ТАСС, като се позова на електронното издание на „Файненшъл таймс“.
„Бих искал да помоля вашето правителство да преразгледа позицията си по въпроса за продължаване на програмата за помощ на Гърция“, пише Ципрас и добавя, че се надява на положителен отговор и от министрите на финансите от еврозоната.
Подобно решение според гръцкия премиер ще помогне за постигането на общата цел – сключване на взаимноизгодно споразумение за осигуряване на финансова стабилност, което ще върне Гърция към растеж.
Според изданието Ципрас е изпратил подобни послания на всички свои колеги от еврозоната.

/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.