КЕВР отложи с месец по-високите цени на тока

На закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) удължи срока на ценовия период на дружествата в сектор „Електроенергетика“ до 31 юли.
В краткосрочен план предстои министрите на енергетиката, на финансите и на икономиката съвместно да издадат Наредба за намаляване на тежестта, свързана с разходите за енергия от възобновяеми източници, съобщават от Комисията.
С оглед на това, ако КЕВР до 30.06.2015 г. се произнесе с решение за утвърждаване на цените в сектор „Електроенергетика“, то няма да отразява целите и правилата на посочената наредба, свързана с предоставянето на помощ за намаляване на тежестта при разпределение на разходите, произтичащи от задълженията за изкупуване на електрическата енергия от възобновяеми източници, съгласно Насоките на Европейската комисия.
КЕВР очаква оповестените от органите на изпълнителната и законодателната власт действия да създадат в срок до един месец възможности за намиране на резерви за оптимизиране на разходите, съответно на цените на електрическата енергия. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.