Ученици от ПТГ „Шандор Петьофи“ заминават на практическо обучение в Обединеното кралство

 

Единственият одобрен проект по Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм“ –  „Професионален стаж на ученици от ПТГ „Шандор Петьофи“ в гр.Лондон,“ е на стойност 57 152  евро /изцяло финансиран от Европейската комисия/.  Той ще се изпълнява в периода 1 септември 2015 – 25.06.2016 година. Целта на амбициозния екип на гимназията, разработил проектното предложение, е да осигури на своите кадри не само общо професионални знания, но и конкретни практически умения, за да бъдат те конкурентоспособни на пазара на труда и да са готови за ролята им на граждани на Обединена Европа.

Обучението на учениците в в Обединеното кралство ще допринесе за повишаване уменията и компетенциите им в нова производствена среда, ще обогати езиковите и комуникативните им умения, ще генерира  полезни идеи и положителен опит. Пренасянето на чуждия опит на местна почва ще допринесе и за развитието на нашия регион. Чрез провеждане на практическо обучение в  ADC College участниците  ще увеличат своите професионални компетенции по избраните професии и професионалната си лексика по английски език. Ще се запознаят с културата и традициите в Обединеното кралство,  ще разширят мирогледа си, ще придобият нови социални контакти и познания за работа в екип в мултинационална среда, ще се повиши личностната им удовлетвореност и самочувствие.

В проекта са включени 20 ученици от 11 и 12 клас. Те се обучават в паралелки със засилено изучаване на английски език.  Специалностите, от които ще се направи избора са „Системно програмиране“ и „Компютърна техника и технологии“. Те са преминали част от обучението по професията. Имат придобити  знания по професиите. Планираната мобилност е за 14 дни в партниращата организация ADC College.

/e- Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.