Народът въстава срещу новите цени на винетките

Над 300 варненци са заявили досега желание за участие в протест срещу поскъпването на винетките, което беше обявено преди дни. В социалната мрежа вече тече трескава организация на протестната демонстрация, която е насрочена за 28 ноември от 13 часа. Протестиращите  във Варна ще се събират пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично”, за да изкажат гласно недоволството си от поскъпването на пътната такса. Очаква се подкрепа от протестиращи в София и други градове на страната.

Протест ще има и в Пловдив на 17 ноември.  Той ще е на 17 ноември от 10.00 часа, а стартът му ще започне от бензиностанция „ЕКО“ в а „Кючук Париж“

Исканията на заявилите желание да протестират са три:  винетна такса да се плаща на място в пунктове само за път, по който искаш да караш, а не като досега, всяко решение на правителството, засягащо работещия народ, да се взема след съгласуване със същия такъв, и „ако правителството не може да се справи …. да си отива , но не от Парламента, а от България – лек път им желаем с новите винетки“, пише създателят на събитието във Фейсбук – Тони Стоянов Бонбона, който е лидер на един от рокерските клубове във Варна.

С новите цени на винетките, най-голям е ръстът в цената на стикера за стари автобуси – от 684 на 1050 лв., следвани от най-масовия стикер за леките коли, чието увеличение е с 30 лв. – от 67 на 97 лева.

За автобусите поскъпването е над 53%, а за колите – 44%.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.