Тази вечер в Кубрат ще грейне коледната елха

Тази вечер се поставя началото на традиционните коледни и новогодишни празници в Кубрат. Това ще стане със специален ритуал и ще бъдат запалени светлините на голямата елха в центъра на града.
На 16 декември в ритуалната зала на читалището ще се проведе коледно шоу за деца – сираци и полусираци. На следващия ден е коледният празник за деца под мотото „Тиха нощ, свята нощ“. В него ще участват ученици от четвъртите класове на градските училища. На 18 декември часа ще се състои коледния празник за децата в неравностойно положение.
За 22 декември, от 17. часа, в ритуалната зала е насрочена празничната среща – коктейл на кмета на общината Бюрхан Исмаилов с кметове, общински съветници, ръководители на различни институции, учреждения и НПО, директори на учебни заведения и бизнесмени. На нея ще има сурвакане и поздравления от деца.
На 23 декември в двора на СОУ „Христо Ботев“ ще посрещнат Дядо Коледа. А вечерта, от 17.30 часа, в ритуалната зала ще има коледен концерт-спектакъл, с участието на самодейни състави и изпълнители към кубратското читалище. На 25 декември в храма „Св. св. Кирил и Методий“ ще има празнична литургия, а коледари в народни носии ще обикалят из града.
Изпращането на старата година и посрещането на новата ще бъде на площад „Възраждане“ с баница за късмет и с вино за берекет.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.