С 15 500 000 лева ремонтират 21 км от пътя Разград-Търговище

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков даде днес официалния старт на ремонта на 21 километра на невъзможния вече за движение път между Разград и Търговище.
Православен свещеник и ходжа благословиха под благодатния дъжд чакания от години ремонт на пътя между двата областни града в Североизтока.
Ремонтът е с пари от Оперативна програма „Региони в растеж“ на обща стойност
15 526 000 лева. 14 730 000 милиона лева са за изпълнителя на строително-монтажните работи „Пътстройинженеринг-Т“ ЕАД, останалите за строителния и авторския надзор.Освен основното трасе, ще се ремонтират и 4 кръстовища: за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода и за Градина и Островче. Отсечките ще бъдат с нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка.
Пътните машини ще бъдат в участъка 15 месеца. Очакванията са идния септември всичко да е приключило.„Длъжници сме на Северна България и в този мандат ще подобрим състоянието на пътищата“, категоричен е министърът. „Планира се с постановление на правителството да се осигурят средства за ремонта на пътя Разград – Кубрат и Кубрат – Тутракан и така да се свърже река Дунав с Южна България по още един нормален път“, каза още Николай Нанков.
От понеделник започва и ремонт на участъка в най-тежко състояние на пътя от Лозница до връзката с главния път Русе-Варна.
На церемонията на кръговото край село Трапище бяха още народният представител Десислава Атанасова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, областният управител на Търговище Митко Стайков, Кметът на Разград д-р Валентин Василев и кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, кметове на населени места.
/e-Razgrad/

One Reply to “С 15 500 000 лева ремонтират 21 км от пътя Разград-Търговище”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.