Соларна автономна кола може да революционизира пътуванията ни

Соларна, електрическа и автономна кола – това е идеята на архитекта Стив Лий от лосанджелиското дизайнерско студио Aprilli Design Studio, която може да революционизира начина на придвижване в града и самия градски дизайн.

Autonomous Travel Suite е електрически автомобил, задвижван от слънчева енергия, чиято задача е да осигури на пътниците удобна транспортна услуга „от врата до врата“ в пълен комфорт: вътре има матрак от мемори пяна, кухня и мини бар, тоалетна и работно пространство.
Проектът наскоро бе избран за финалист в „Награди за радикални иновации“. Самоуправляемият хотелски апартамент ще бъде част от „Автономна хотелска верига“. Концепцията е за луксозно и комфортно хотелско пространство, което има свое „продължение“ на колела. Така гостите ще могат да се насладят на всички удобства на луксозния си апартамент дори по време на път.
Когато не се използват, соларните автономни автомобили ще се зареждат на докинг-съоръжение в хотела, чието мобилно „продължение“ се явяват. Гостите биха могли да избират между различни типове стаи и размери при различни цени и биха могли да поръчат персонализирани функции, като например телевизор или допълнителни легла.
Футуристичният дизайн е създаден с мисъл за заетия пътуващ човек. За тях возилото предлага автомобилно обслужване „от врата до врата“, позволявайки им да работят или да си почиват, докато са в движение. Наред с матрака, банята и работното пространство, апартаментът на колела ще има и интелигентно стъкло, което може да бъде затъмнено за по-добра неприкосновеност.
Както стана ясно, това е само концепция засега – но Лий твърди, че цената на това чудо би била „от полза за пътниците“. Според него, решението може да е рентабилно, тъй като автомобилите, задвижвани от слънчева енергия, ще обединяват транспорт и настаняване.

greentech.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.