Седем полицаи с три патрулки снеха личните данни на трима мъже на паркинга пред древния Абритус

Седем униформени полицаи атакуваха в 11.20 часа днес трима спокойно разговарящи помежду си мъже на паркинга пред Историко-археорлогическия резерват „Абритус в Разград. След като описаха подробно личните им данни в някакъв тефтер, мъжете бяха устно предупредени да спазват обществения ред. След което полицаите се оттеглиха.

Зрелищната акция бе проведена, явно защото мъжете бяха заподозрени като потенциални участници в очаквания протест, организиран чрез социалните мрежи в 11.00 часа на същото място.

Точно в 11.00 часа на паркинга пред „Абритус“ патрулката бе една, след няколко минути станаха две, после се появи и трета – „цивилна“ полицейска кола. През това време на паркинга имаше трима мъже и трима журналисти с фотоапарати в ръце.

Когато половината дузина полицаи напуснаха паркинга, на тяхно място се появи полицейска „Лада Нива“. През това време мъжете на паркинга станаха петима, а групата бе зорко наблюдавана от униформените в полицейската джипка.

Мъжете кротко изпушиха цигарите си и им обърнаха гръб, за да направят това, което казаха и на полицаите – че ще разгледат древния „Абритус“.

Поканата в социалните мрежи за протест на всички „недоволни от системата, която ни „яха“ в момента“ на паркинга през музея „Абритус“ по някакви причини днес не се състоя, но пък полицията бе на крак, явно подготвена за действие предвид предишните два многолюдни протеста от предните две седмици. Доказателство за това е и фактът, че на паркинга пред „Биовет“ малко преди 12.00 часа имаше четири патрулки с поне двайсетина униформени край тях.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.