Седем души са ранени в сблъсъци пред парламента на Косово

/КРОСС/Нови протести на опозицията избухнаха вчера в Прищина, след като радикалното движение „Самоопределение“ на два пъти прекъсва заседанието на парламента със сълзотворен газ, предаде Танюг.

При сблъсък на протестиращите с полицията малко след полунощ са ранени петима демонстранти и двама полицаи. Според медиите в Прищина по време на протеста са задържани 7 привърженици на опозицията.

Демонстрантите са замеряли полицаите с коктейли Молотов и с камъни, подпалили са контейнери за смет, а полицията е употребила сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрацията.

Вчера заседанието на парламента беше прекъсвано няколко пъти, след като представители на опозицията пуснаха сълзотворен газ. Движение „Самоопределение“ пое отговорността за тези действия, като обяви, че протестите няма да престанат, докато споразуменията със Сърбия за формиране на Съюз на сръбските общини в Косово и споразумението за демаркация на границата с
Черна гора не бъдат изтеглени от парламентарна процедура.

Заседанието на парламента е завършило късно снощи в импровизирана зала и без присъствието на депутатите от опозицията, които коментирали, че това е „частна среща“ на управляващите партии, и заплашили, че ще продължат да блокират работата на парламента.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.