Родители внесоха в общината подписка за възстановяване на детската площадка в „Орел“

Двама представители на родителите, желаещи да бъде запазена демонтираната със заповед на кмета на Разград д-р Валентин Василев детска площадка пред бл. 24 в жк „Орел“, депозираха в деловодството на общината днес подписка от 132 души за нейното възстановяване.

IMG_6953Припомняме, че в началото на октомври, на специална пресконференция кметът на Разград д-р Валентин Василев обяви, че е разпоредил премахването на две опасни и незаконни площадки в жк „Орел“. И двете били строени предизборно неизвестно от кого миналата есен и за тях нямало нито разрешение, нито документация за изгражданите им.

Точно месец преди това родители от от бл. 24 и съседните на детската площадка блокове алармираха, че съоръжението е опасно. На родителския зов откликна общинският съветник от Реформаторския блок Джипо Джипов, който предложи със свои средства да им помогне да възстановят площадката и я направят безопасна за игра. Два дни преди да започне доброволната акция, работници на „Паркстрой“ премахнаха люлките от площадката – една от заварките е скъсана. Въпреки това Джипов и хора от квартала монтираха кокетна ограда около площадката, за да предпазят децата от падане от подпорните стени върху бетона.
IMG_6673-e1476003593773-800x400В деня, когато кметът обяви, че е разпореди демонтажа на съоръженията от площадките, работници изрязаха и пързалките. Родителите и Джипо Джипов обаче пак не се отказаха да направят мястото безопасно – положиха ударопоглъщащо покритие върху бетонната основа на къта за игра. И отправиха покана към кмета на Разград д-р Валентин Василев да върне отремонтирани премахнатите от там люлки и пързалки. Обещаха и подписка в защита на детската пързалка, която от днес е официално внесена в общинската администрация. Какво ще се случи от тук насетне, предстои да проследим.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.