В центъра на бизнес зона „Перистър“ ще се появи фабрика за дюнери, а Реформаторският блок остана с човек по-малко

В центъра на бизнес зона „Перистър“ в Разград ще бъде построена фабрика за дюнери, повели днешно решение на Общинския съвет в Разград. Съветниците от Реформаторския блок опитаха да убедят колегите си в залата, че производството от фабриката ще повтори това, което се случва в момента с вонята над Разград – че преработката на месо и костите ще изправят града пред екологична катастрофа, а появата на предприятие за преработка на месо в съседство с голям склад за лекарства и друг – за храни, ще убие доказали се вече тук инвеститори. Изненадващо, но тъкмо съветник от Реформаторския блок – Рейхан Вели, разясни пред останалите кой точно е инвеститорът – собственик на немската фирма „Полат“, че производството е напълно безопасно и безвредно и че в предприятия то му из Европа работят немалко български граждани.reihan
Това предизвика мигновената реакция на останалите реформатори и веднага след почивката ръководителят на групата Митко Ханчев обяви решението за изключването на Рейхан Вели от Реформаторския блок в състава местния парламент. С мотива, че той неведнъж е нарушавал политическите решения за начина на гласуване на РБ по време на заседанията на Общинския съвет.
След това бе решено с 23 гласа „за“ фабриката за дюнери да се строи. Реформаторите, един назависим и един съветник от БСП гласуваха „въздържал се“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.