Регионалният съвет за развитие на Северен централен район заседава в Разград

В конферентната зала на хотелски комплекс „Лес” – Разград се проведе тридесет и четвъртото заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР), съвместно с Регионалния координационен комитет към него (РКК), водено от областният управител Гюнай Хюсмен, който в момента е и председател на организацията.
В съвместното заседание взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра, представители на общините от областите в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, както и представители на академичните среди от района.

За заместник-председател на РСР на СЦР беше избран Даниел Панов – кмет на община Велико Търново и представител на общините от област Велико Търново с мандат от 01.07.2017 г. до 31.12.2017 г.
Заседанието одобри и годишния доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район (2014-2020 г.) за 2016 г.
От Министерството на труда и социалната политика бяха представи спецификите на провежданата демографска политика в България, които са от съществено значение при планиране на мерки за преодоляване на негативните тенденции в демографското развитие на Северен централен район.
В края на заседанието, областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен предаде председателството на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район за второто шестмесечие на 2017 г. на областния управител на област Велико Търново.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.