Реал взе 13-ата!

Кралят е един и носи името Реал Мадрид! „Белият балет“ грабна 13-и трофей в Шампионската лига, след като бе пронизан само с една единствена „червена стрела“ от страна на Ливърпул. „Лос Меренгес“ се наложиха с 3:1 над мърсисайдци на финала на стадион „Олимпийски“ в украинската столица Киев и по този начин останаха на престола за трета поредна година.

Старши треньорът на мадридчани Зинедин Зидан пък достигна феноменално постижение, ставайки първия наставник, който с един отбор завоюва три поредни трофея в „турнира на богатите“ и то с един и същи отбор. Единствено Боб Пейсли, начело на Ливърпул, успява да завоюва три трофея с един тим, но не в поредни години.

За футболистите на “белите” Марсело и Каземиро пък това е четвърта титла от ШЛ, с което подобриха рекорда от три на Дани Алвеш, Роберто Карлос и Савио. Роналдо пък е футболиста с най-много спечелени финали в Шампионската лига. Голямата звезда на „белите“ Кристиано Роналдо стана играча с най-много спечелени финали в най-престижния европейски клубен турнир.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.