Времето днес отново с валежи и гръмотевици

Днес в часовете  преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури  – между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, по върховете – мъгливо. Около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

През следващата седмица ще настъпи относително стабилизиране на атмосферата и вероятността за валежи ще намалее. Ще преобладава слънчево време, а температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен.

В понеделник все още над Западна България в следобедните часове ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, а на места – и за превалявания и гръмотевици.

През следващите дни превалявания са възможни само на изолирани места.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.