Разградската общност подпомага талантливи деца

За шеста поредна година членовете на „Лайънс клуб“ – Разград посрещнаха новото френско вино Божоле, а от три години – заедно с „Ротари клуб“, сдружение „Лудогорие и командерия „Свети Андрей Първозвани“, съчетаха ритуала с Коледен благотворителен бал.

Тази година благородната инициатива бе в механа „Лятно кино“ и бе посветена на три каузи: да помогне на децата от клуб „Роботика“ към ОУ „В.Левски“, талантите от баскетболната школа „Вълците“ и изграждането на открита спортна площадка в двора на Езиковата гимназия.

Общността прегърна номинираните за подкрепа предложения и от томбола, търг и куверти за вечерта на бала събра 5500 лева.

Децата от клуб „Роботика“ с ръководител Венелин Николов са единственият български отбор, който ще участва на Международния фестивал на младите инженери в Москва. Те вече имат нужната им сума за пътуване до руската столица.

В стартиралата точно преди два месеца детска баскетболна школа „Вълците“ редовно трениращите деца са вече 450, част от тях участваха и в първите се състезания. Талантите ще получат още четири баскетболни коша, които ще бъдат монтирани в две разградски училища.

А в търга участваха и осем картини, дарени от художници от Езиковата гимназия. С парите от тяхната продажба ще бъде подпомогнато изграждането на открита спортна площадка в пространството около строящия в момента двуетажен физкултурен салон в двора на гимназията. Съоръженията ще бъдат ползвани едновременно от спортуващите в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ОУ „Н.Й.Вапцаров“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.