Радан Кънев: Предателствата идват от там, откъдето не ги очакваш. Теодор Ролев си тръгна сам

„Посещението ни в Разград е част от националната ни обиколка, за да кажем ясно: “Ние сме Нова република!“ Да, защото има умишлено медийно затъмнение и манипулации.
Категорично – цялата партия Демократи за силна България е в Нова република. Специално в Разград – Теодор Ролев си тръгна сам. Макар че беше и на четирите последни национални форума на партията, когато се решаваше как ДСБ ще се явява на избори и нито веднъж не е гласувал против тези решения. Той е и човекът, зад когото сигурно най-често съм заставал в цялата държава – бил съм с него персонално тук в Разград и когато бе кандидат за народен представител, и когато бе кандидат за кмет. Но в политиката предателствата идват от там, откъдето не ги очакваш, от най-близките ти хора. Всеки е свободен да избира пътя си, но моля да не използва името на партията. Важното днес е, че ДСБ е в Нова република. Точка.“, категоричен бе Радан Кънев на днешната пресконференция в столицата на Лудогорието.
„Мартин Димитров и СДС са в Нова република, Трайчо Трайков, кандидатът ни за президент е в Нова република. Водачът на листата ни в Разград Методи Андреев, заедно с цялата антикомунистическа общност в България е в Нова република. Наши партньори са Съюз за Пловдив с лидер Дани Каназирева, Българска демократична общност с лидер Господин Тонев“, представи надпартийното дясно обединение Радан Кънев.„На тези избори Реформаторският блок тръгва с открадната абревиатура със съучастието на Лютви Местан. Защото нямаше как партиите, които днес са се свили в тази абревиатура, да я имат без подписа на Орхан Исмаилов, който после отиде при Местан. И така оформиха двете патерици на ГЕРБ“. Там са още хората на Светльо Витков, свързван с роднински връзки с Бриго Аспарухов и с безропотно подчинение на ГЕРБ в столичния ОбС. Там са още земеделците на Румен Йончев, които влязоха в по-предния парламент с БСП, гласуваха за Делян Пеевски като шеф на ДАНС и се озоваха в 43-я парламент с Бареков“, припомни фактологията Кънев.
„Държа специално да отбележа обаче, че ние поддържаме най-дълбоки симпатии към всички десни хора в България, които са останали в партиите от Реформаторския блок. Но изпитваме и откровено съжаление към това, че лидерите им ги набутаха към една от най-безпринципните коалиции, правени изобщо до момента в българско дясно. При всяко положение трябва да ясно, че десницата като алтернатива и гаранция срещу коалиция между БСП и ГЕРБ, като политическа сила, която ясно разкрива, че БСП и ГЕРБ се държат като две сестри, като две комунистически партии, това сме ние от Нова република“, каза Радан Кънев.
„С Реформаторския блок, освен изброените до тук персони, с които няма как да бъдем заедно, ни разделя и логиката да бъдем във властта на всяка цена, че трябва да се даде макар и трети непълен мандат на Бойко Борисов. Примерът в Разград е изключително сериозен и показателен – тук управляват заедно ГЕРБ и ДПС. В Разград ГЕРБ издига Гюнай Хюсмен. На национално ниво е видима подготовката за коалиция между БСП и ГЕРБ. Ако властта ще е на всяка цена, с ДПС, с Гюнай Хюсмен, с БСП ли ще е? Не разбираме и не приемаме тази логика. Има ситуации, в които честта, достойнството, принципността и политическата последователност изискват да бъдеш в опозиция. И ние ще бъдем много силна опозиция на БСП и ГЕРБ или ГЕРБ и ДПС в следващия парламент. Защото десните идеи и принципи имат мнозинство сред българските граждани. Сега срещаме хора, десет години лъгани от ГЕРБ, хора, на които им е писнало и търсят дясна алтернатива. А това е Нова република“, категоричен бе Кънев.
„Разград има изключителния шанс и потенциал да има за депутат Методи Андреев. Изключително смел човек, който казва истината в очите и няма притеснения да води сражения, от които другите са се отказали. Той води разградската листа, за да стане народен представител и да поведе битката с корупцията. С него въведохме лустрацията, сега тя трябва да бъде извършена и държавата освободена от всички агенти на Държавна сигурност. С Методи Андреев ще продължим и битката срещу АЕЦ „Белене“. 20 милиарда за нещо излишно! Не бива да се прахосват тези пари. Третата ни битка ще е темата табу за разсипването на КТБ – ще стигнем до международно разследване, за да понесат отговорност участвалите в източването на КТБ.
Можем да имаме в парламента Методи Андреев – активен и работещ човек“, щрихира с няколко изречения личността на водача на листата Мартин Димитров. „А заедно с останалите разградската организация на Нова република ще достигне фантастичните си резултати от последните местни избори. Разград ще бъде сред много приятните изненади на 26 март. С народен представител от Нова република“, не подлага на съмнение изборния резултат М.Димитров.

„В Нова република сме хора, убедени че можем да помогнем за придвижването на България напред. Заедно с хората като в Разград и ред други места, готови да се откажат от благинките и да останат на принципни позиции. Заедно трябва да запазим традиционния български проевропейски патриотизъм“, каза на пресконференцията Трайчо Трайков. „Трябва да направим живота на малкия и среден бизнес по-лесен: с универсалното мълчаливо съгласие в администрацията и започването на стопанска инициатива без предварително доказване за изпълнение на изискванията към нея, а с последваше проверка, ако има нужда от това. И да въведем децентрализацията, за да бъдат парите по-ефективни: 50% от данък печалба на компаниите и 50% от ДОО на обикновения човек да остават в общината, за да се използват на място – за болницата, за близката улица“, посочи още детайли от програмата на Нова република Трайчо Трайков.

Според адвокат Жоро Чобанов на десните у нас никога не им е било лесно, но в Разград са оцелели, защото винаги са били един отбор и защото са единствените, които са искали да бъдат избирани с доверието на хората, а не назначавани на постове от някого. От свое име и от името на колегите си той честити Осми март на майките и бабите, чиито деца и внуци са прокудени от България и по тази причина са по-тъжни.
„Празник за десните хора в Разград може да бъде и 26 март при добър изборен резултат“, каза адвокат Чобанов. „Но трябва да си отваряме очите на четири!“, подкрепи го залата, визирайки номера в изборната бюлетина на Нова република.

Накрая Нова република почерпи с торта със своето лого

Парламентарни избори 2017
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.