Пълна зала посрещна „Европа в Лудогорието“ в Кубрат

Пред пълна зала, предимно с млади хора, се проведе второто публично информационно събитие „Европа в Лудогорието“, чиито домакин бе община Кубрат. Поредицата от три събития се организира от Областна администрация-Разград за предстоящото председателство на Република България на Съвета на Европейския съюз.

Срещата се проведе в ритуалната зала на читалище „Св.св. Кирил и Методий“, сред участниците бяха: областният управител на Гюнай Хюсмен, кметът на Кубрат Алкин Неби, председателят на Общински съвет-Кубрат Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете Женифер Пойраз и Орхан Мехмед.

В словото си Гюнай Хюсмен припомни, че в област Разград през програмния период 2007-2013 г. са реализирани европроекти на стойност 184 милиона лева, а в настоящия период 2014-2020 г. – нови близо 65 милиона лева. „Резултатите от тези инвестиции са навсякъде около нас – в пътна инфраструктура, модернизирана ВиК-инфраструктура, модернизирана образователна, социална, културна, туристическа, спортна и здравна инфраструктура, благоустроени населени места, модернизирани и конкурентноспособни земеделие и промишленост“ – каза Г.Хюсмен. И допълни, че има още много работа и общините трябва активно да кандидатстват с проекти по европейските програми.

„Стремим се винаги и с Ваша подкрепа да участваме в европейски програми“ – заяви кметът на Кубрат Алкин Неби. Той също бе категоричен, че в Кубрат има развитие по отношение на инфраструктурата именно благодарение на Европейския съюз. Общината може да се похвали и с модерно земеделие, отново развито предимно с евросредства.

През предишния програмен период в община Кубрат са инвестирани 51 357 917 лева, а в момента се работи по още два проекта на обща стойност 945 102,48 лв. – съобщи Надие Карагьозова от община Кубрат.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.