Путин: Връзките между Русия и Турция се възстановяват с бързи темпове

Връзките между Русия и Турция се възстановяват с бързи темпове, Москва се радва на това, заяви днес руският президент Владимир Путин на срещата с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Москва, предаде ТАСС.

Много се радваме, че отношенията между нашите държави се възстановяват с достатъчно бързи темпове, каза Путин. На срещата присъстват турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, шефът на турското разузнаване МИТ Хакан Фидан и говорителят на турския президент Ибрахим Калън.

Вчера руският президент Владимир Путин се е срещнал с новия главен изпълнителен директор на американския енергиен концерн „Ексън мобайл“ (Exxon Mobile) Дарън Удс. Това съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

На срещата са присъствали също руският енергиен министър Александър Новак и ръководителят на руския петролен гигант Роснефт Игор Сечин. Това е много голяма компания и водещ инвеститор, поради това получава специално отношение, каза Песков за „Ексън мобайл’. Той обеща също, че Москва ще продължи да работи за подобряване на средата за всички чуждестранни инвеститори.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.